Pàgines

dilluns, 3 de març del 2014

SURREALISMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Hola rossinyols!

Voleu una jornada diferent i divertida? Us proposo el museu Dalí de Figueres!

El passat dissabte vam decidir de fer la nostra primera sortida cultural els tres junts, i com no.. DALÍ! Perquè? Doncs perquè als dos mentorats els agrada força dibuixar, i tenien curiositat per saber qui era aquell pintor del qual els parlava la setmana anterior... He trobat una via de comunicació força poderosa amb en Mamadu, i l'Abdel s'ha sumat al carro de cop! L'art... I ara veureu per què:

Des del primer dia, en Mamadu m'ensenya els dibuixos que va fent en fulls blancs, molt ben ordenats. En té de qualsevol tipus, des de"Bola de Drac" fins escenes quotidianes, sobretot dibuixa humans. Quan hem anat agafant vincle els tres, hem decidit iniciar una sortida cultural, i com no, un premi pels dos!

El dia va començar molt bé, els dos es van presentar més que puntuals i estaven ansiosos per la sortida. Vam arribar al tren i vam estar fent una petita introducció de qui era Dalí, què va fer i perquè és tant peculiar. Quan arribem al museu, en Mamadu decideix anar a la seva i fer fotos a toooots els quadres i peces que va trobar, mentre que l'Abdel decideix veure les sales amb mi, i així em pot preguntar tot el que vulgui, i jo a ell, doncs el que pensa dels quadres és realment interessant. De tant en tant, en Mamadu ens sorpren amb una visita i ens fa cent preguntes i afirmacions sobre el museu en menys de cinc minuts, amb aquestes intervencions fugisseres arribem a la sala dedicada a Gala. Allà, ens quedem els tres, asseguts en aquest terra tant suau i còmode, i anem explicant què hem vist, com ens ha sorprès, què volem veure, i junts, acabem la visita.

Com no era dificil de suposar, els periodes pre-museu i post-museu els hem disfrutat fent l'indi per tot Figueres, i perquè no?!

Quan sortim del museu l'Abdel proposa fer una obra junts, agafant idees de Dalí, i els veig tant entusiasmats amb la idea que decidim dur-la a terme. Arribem a on haviem deixat el cotxe i ens dirigim al meu pis de Girona ja que ens quedava més aprop, i allà berenem, juguem una estona a la Wii i finalment, ens posem a desenvolupar el quadre.

Abans, però, toca anar a dinar, i els regalo el poder d'escollir, és a dir: Kebab pels tres i cap a desenvolupar la idea del nostre quadre!

Tot i que en un principi voliem fer un quadre homogeni, en Mamadu vol partir el quadre en tres parts, i no ens sembla malament. Cadascú dibuixa la seva idea en una llibreta d'esbossos que hem comprat aixi com el llenç i pinzells, i la plasma al quadre:

L'abdel ha estat el més experimentador, ha plagiat la idea de Pollock en el seu "action painting" i mitjançant una idea desenvolupada juntament amb en Mamadu ha pintat un fons multicolor amb un difusor. I al centre hi ha volgut pintar un cantant de rock, però l'acabat no l'ha entusiasmat i hem acabat ajudant-lo entre els tres, hem pintat una figura blanca abstracta i sobre el resultat, ha acabat fent una forma d'un rei inventat, que als tres ens ha entusiasmat En Mamadu, ha estat molt concret en la seva part, els colors que utilitza han estat fets a mitjà de la creació de mescles que hem après a fer. Jo he pintat algo que em rondava pel cap durant el dia.

Finalment, el quadre està acabat i el resultat és, per nosaltres, genial!! Al acabar-lo, les parts que no tenien un sentit en conjunt, s'han unit simbòlicament i hem buscar un significat posterior a l'obra, amb sentit.

Hem disfrutat molt aquest dia i hem après, almenys espero que hagi estat així, coses sobre l'art. El que més m'ha agradat del dia d'avui ha estat la participació per part dels dos, de manera que ells posaven les idees i jo els mitjans i recursos per dur-les a terme.

Tot i que el dia pinti tant bé, almenys aquesta ha estat la meva experiència, en Mamadu i jo tenim algo a parlar, doncs durant la tornada cap a la Bisbal hem tingut algun que altre entrebanc entre els dos mentorats, tot i això, he vist que es parlen fora del mentorat, i per això estic segura que ho arreglarem el proxim divendres quan ens veiem, tot i que ja he rebut les disculpes del Mamadu pel grup que tenim conjunt al whatsap, la qual cosa em dóna una sensació de tranquilitat, que fins ara no havia tingut. Seguim evolucionant, junts, rossinyolejant!

Tenim mil fotos, així que us deixo amb algunes de les que més m'han agradat:




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada